Набір банних рушників: рекомендації по вибору

Набір банних рушниківПодарунковий набір банних рушників - корисний презент, який точно не буде припадати пилом у шафі. Ця категорія текстильних виробів використовується кожною людиною після водних процедур. Також їх можна взяти з собою в аквапарк, сауну, на пляж. Відповідно, купити банні рушники - хороша ідея.

Яким повинен бути ідеальний набір банних рушників

Стандартні комплекти, представлені на ринку, складаються мінімум з двох виробів, які можуть відрізнятися за розміром і мати різне призначення. Товар необхідно вибирати виходячи з потреб:

  • розмір банних рушників 100х70 см використовується для тіла і волосся;
  • вироби 30х50 см підходять для рук, обличчя та ніг.

Молодій подружній парі доцільно запропонувати комплект з двох великих текстильних виробів. Дівчині або чоловікові підійде набір з декількох одиниць, що відрізняються за розміром. Коштують такі комплекти недорого. Банні рушники гарної якості знаходяться в середньому ціновому сегменті, що робить їх доступними практично для кожного покупця.

Матеріал продукції

Склад тканини - один з головних критеріїв при виборі. Якісний набір банних рушників може бути виготовлений з наступних видів матерії:

  • бамбук;
  • бавовна (махрова тканина);
  • велюр-махра.

Від продукції з синтетичним складом краще відмовитися. Якщо ви вибираєте товар онлайн, обов'язково попросіть менеджера вислати фото складу, зазначеного на етикетці виробу. Вибір між продукцією з натуральної тканини повинен грунтуватися на характеристиках кожного матеріалу.

Набір банних рушників з бамбука

Дане полотно практичне і комфортне. Воно добре вбирає вологу і швидко висихає. Готові вироби м'які і приємні до тіла. Інші характеристики матерії:

  • гипоаллергенность;
  • антибактеріальні властивості;
  • зносостійкість;
  • простий догляд.

Навіть після великої кількості прань вироби зберігають колір і фізичні властивості. Зверніть увагу на те, що в складі бамбукового волокна присутній вітамін Е і амінокислоти. Вони пом'якшують шкіру і зберігають її водний баланс.

Якщо ви плануєте додатково вибрати набір кухонних рушників, придивіться до виробів саме з бамбукової тканини.

Махрові комплекти

Набір банних махрових рушників складається з практичних виробів, які зберігають свої характеристики протягом тривало часу. Махрова тканина виробляється з бавовни, відрізняється високою м'якістю і пухнастістю Продукцію даного виду рекомендується використовувати алергікам, людям з чутливою шкірою і дітям.

Інші важливі характеристики махрового текстилю:

  • екологічність;
  • гипоаллергенность;
  • підвищена гігроскопічність;
  • доступна ціна.

Набір банних рушників їз махрової тканини коштує дешевше бамбукового, але за характеристиками йому не поступається. У каталозі інтернет-магазину представлені моделі з одностороннім і двостороннім ворсом. Другий варіант відрізняється ще більшою м'якістю. Лідери з виробництва махрового текстилю - Туреччина і Україна.

Велюр-махрові комплекти

Це ще один різновид бавовняних виробів, які відрізняються тільки довжиною ворсу - вона варіюється від 3 до 7 мм. Ворсинки стрижені, тому утворюють пухнасту, оксамитову і м'яку поверхню.

Відмінні риси продукції:

  • не мнеться;
  • зносостійкість;
  • високі теплоізоляційні властивості, що дозволяють швидко зігрітися, закутавшись в рушник;
  • гипоаллергенність.

Показник вологовбирання у велюр-махрової тканини нижче, ніж у бавовняних і бамбукових виробів, але зі своїм основним завданням набір банних рушників впорається.

Вибір продукції по оформленню

Різноманітність варіантів декорування текстилю вражає. Найбільше з оформлення відрізняються махрові вироби. Вони можуть бути однотонними, різнобарвними, з візерунками, малюнками, іменними вишивками, в смужку і класичну клітку, з фотодруком і т. д. Відгуки дизайнерів підтверджують, що в 2020 році популярними будуть нейтральні і природні відтінки, а також стриманий візерунок і лаконічні зображення.

Вибираючи набір банних рушників, зверніть увагу на спосіб фарбування і нанесення малюнка. За даним критерієм продукція поділяється на три групи:

  1. Гладкофарбований текстиль. В основному це однотонні вироби, які фарбуються вже після виготовлення. Для пошиття використовуються нитки однієї кольорової гами.
  2. Строкатий текстиль з жакардовим вибитим зображенням. Візерунок на поверхні створюється з унікальної комбінації різнобарвного ворсу або ниток.
  3. Жакардові рельєфні малюнки. При виробництві використовуються волокна різної довжини, що створює ефект об'ємного малюнка. Забарвлюється вже готовий виріб.

Набір банних рушників може мати додаткові декоративні елементи. Найпоширеніші варіанти оформлення текстильної продукції:

  • мережива;
  • бахрома і пензлика;
  • велюровий бордюр з принтом;
  • люрекс;
  • атласні стрічки.

Вироби з вишивкою з каменів і бісеру красиві, але абсолютно непрактичні, тому не варто купувати їх на подарунок.

Якщо купуєте набір банних рушників в якості презенту, звертайте увагу і на упаковку. Важливо, щоб вона була стильною. Якщо ви не знаєте переваг одержувача подарунка, зупиніться на універсальному текстилі стриманих кольорів: білому, бежевому, сірому. Купуючи комплект для дитини, придивіться до варіантів з яскравими принтами і малюнками.

Якісний комплект прослужить довго. Тому обов'язково ознайомтеся з складом. Допускається не більше 20-30% домішки синтетичних ниток. Повністю штучна продукція швидко втрачає красивий вид, так як синтетична тканина має низьку зносостійкість.

Текстиль для лазні в магазині polotentsa.com.ua

Інтернет-магазин пропонує покупцям великий вибір різноманітного текстилю для лазні. В асортименті представлені рушники, що відрізняються за складом, розміром і забарвленням. Можлива покупка в роздріб і оптом.