Постільна білизна First choice: турецький комфорт, доступний для кожного

Постільна білизна First choice: турецький комфорт, доступний для кожного

Туреччина відома тим, що її жителі цінують комфорт для тіла. Не дивно, що саме в цій країні з'явилося чудова постільна білизна преміум-класу First choice.

Історія бренду почалася відносно недавно - в 1999 році. Компанія, яка спеціалізується на постільному, з'явилася в місті Денізлі, який по праву називають центром ткацтва в Туреччині.

Ентузіасти, які створили цей бренд, зробили ставку не тільки на високу якість тканин, але і на унікальний дизайн, тому постільна білизна First choice досить швидко вийшло на міжнародний ринок і затребуване зараз не тільки в Туреччині, але і на просторах СНД, ЄС, навіть в Азії, де присутня жорстка конкуренція бавовняних виробів.

Виробник First choice довів свою спроможність в середовищі кращих брендів і незважаючи на свою відносну молодість отримав статус елітного.

Двоспальна постільна білизна First Choice RANFORCE

Турецький бавовна: причини популярності

Бавовна вирощують в різних країнах, з цього волокна виробляють найрізноманітніші види текстилю:

Але далеко не всі країни виробляють натуральну бавовну ексклюзивної якості. Туреччина, яка складається в Євросоюзі, прийняла зобов'язання щодо відповідності її продукції екологічним стандартам ЄС. В результаті найжорстокіший контроль за якістю бавовни починається ще на етапі відбору насіння - в Туреччині не застосовують генетично модифіковані сорти бавовни, виключається обробка пестицидами як самого насіння, так і посівів молодих рослин, строго регламентовано застосування добрив.

Отримане в результаті вирощування під щедрим турецьким сонцем бавовняне волокно набуває небачену ніжність і м'якість, прекрасні гігроскопічні властивості і стає оптимальним рішенням для виробництва будь-якого текстилю, який контактує з тілом. Такі тканини в кожній із країн Євросоюзу рекомендують для пошиття одягу та постільної білизни для новонароджених, шкіра яких вимагає особливо обережного і делікатного поводження.

При виробництві турецьких бавовняних тканин практично ніколи не застосовуються синтетичні волокна. Це теж одна з вимог Євросоюзу - бавовняні матеріали повинні складатися з бавовни. Такі тканини вельми зносостійкі, вони здатні витримати без шкоди для стану виробу 55-65 прань, проте коли приходить пора прощатися з текстильним виробом, природа здатна переробити бавовняні волокна і вони не будуть забруднювати середовище протягом сотень років.

Жорстко регламентовано застосування барвників - натуральний турецька виляск не буде фарбувати тіло, фарбувальні компоненти не будуть викликати алергічну реакцію у схильних до неї людей. Тому хороші косметичні кабінети віддають перевагу саме турецьким лицьовим рушникам - після процедур шкіра дуже вразлива, тому застосовувати неякісний текстиль для обличчя не можна.

Турецький бавовна в середньому на 3-5% дорожче, ніж аналоги з багатьох інших країн, але комфорт, який отримує споживач, того вартий. Наприклад, турецькі рушники і махрові банні халати стали практично легендарними. Постільна вже популярне серед поціновувачів, але пік його затребуваності ще попереду - попит поки що залежить від того, наскільки сильно покупець цінує комфорт, здоров'я шкіри, екологічне середовище і наскільки свідомо люди підходять до вибору цього текстилю.

З яких тканин виробляють?

Слід зазначити, що всі тканини, які застосовує для пошиття постільної текстилю цього бренду, мають натуральне походження. У деяких випадках допускається застосування бамбукового волокна, однак воно відрізняється високою якістю, а властивості цього матеріалу також порадують - такі волокна вважаються навіть бактерицидними!

Основний асортимент First choice виконаний з таких бавовняних тканин:

  • Бязь;  
  • Сатин;  
  • Ранфорс;  
  • Фланель;  
  • Бамбук.  

Щоб зробити правильний вибір, варто ознайомитися з особливостями різних матеріалів.

Бязь

Бавовняний матеріал досить щільного плетіння. Бязь відрізняється високою зносостійкістю. Оскільки вона складається з натуральної бавовни, для матерії характерні такі властивості:

  • Гігроскопічність - бавовна вбирає до 30% вологи, яка виділяється в процесі сну;
  • Повітропроникність;  
  • Здатність витримувати високі температури;  
  • Невибагливість у догляді - матеріал не боїться обробки при високих температурах, не вимагає делікатного режиму прання;  
  • Тканина приємна на дотик, вона зігріває в разі, коли людині холодно, але не парить, коли жарко;  
  • Висока зносостійкість. Бязь протягом усього терміну експлуатації не деформується, тому прослужить значно довше.  

Бязь забарвлюється різними способами, можна вибирати вироби однотонні або з принтами. Щоб First choice постільна білизна з бязі виглядало максимально охайно, варто всі вироби перед застосуванням попрасувати - бязеві комплекти розгладжуються без особливих труднощів.

Сатин

Сатин - бавовняна тканина з дуже красивим плетінням. Одна сторона цього матеріалу гладка і схожа на шовк, інша - матова і не настільки гладка. Існує підвид сатину - сатин-жаккард, на такій тканині завдяки особливому плетінню створюють рельєфні принти і шовковиста поверхня матеріалу стає ще більш ефектною.

У бренду First choice постільна білизна виробляють з сатину, в якому відсутні синтетичні домішки. Для отримання тканини застосовують тільки найтонші нитки з щільно скрученого бавовни. Цим пояснюється зокрема ціна виробів - тканини з синтетичними домішками обійдуться дешевше, але представлений виробник застосовує для пошиття виключно елітні тканини.

Сатин не тільки красиво виглядає, він має безліч чудових властивостей:

  • Гіпоалергенність;
  • Зносостійкість;
  • Простота догляду;
  • Матеріал добре зберігає форму,
  • Гігроскопічність;
  • Повітропроникність.

Хоч сатин і натуральна тканина, він дуже мало мнеться і не вимагає старанного прасування. З сатиновим комплектом First choice ліжко завжди буде виглядати охайно.

Ранфорс

Оригінальна тканина, яка була розроблена в Туреччині спеціально для пошиття постільної білизни. First choice застосовує для своїх комплектів ранфорс, який тчуть з ідеальної бавовни.

Матеріал являє собою щось середнє між сатином і бязью. Вона не має шовковистого блиску, як сатин, але досить гладка і погано бгається. Для створення ранфорса застосовують кручені нитки з бавовни. Важливо, що плетіння значно більш щільне, ніж у бязі, а також можливе нанесення на полотно жаккардового візерунка.

В іншому ж тканина має класичні для бавовняних матеріалів переваги:

  • Гігроскопічність;
  • Гіпоалергенність;
  • Зносостійкість;
  • Матеріал добре тримає форму і не деформується,
  • Простота догляду;
  • Повітропроникність.

Бавовняна фланель

М'яка тканина з одно- або двостороннім начосом. Плетіння для створення фланелі застосовується різне, секрет формування начісування в тому, що в верстаті застосовують два типи ниток - одну щільну, іншу пухнасту і ворсисту.

Така постільна білизна дозволяє створити затишок в зимовий період, при цьому вона зберігає всі класичні властивості бавовняних тканин.

Бамбук

Бамбукове волокно - натуральний матеріал, який отримують хімічним або механічним методом з стебел бамбука.

Отримана тканина, крім того, що вона м'яка і делікатна, має такі переваги:

  • Гігроскопічність;
  • Гіпоалергенність;
  • Повітропроникність;
  • Антибактеріальні властивості.

Постільна білизна з бамбука вимагає обережного поводження - його варто прати в делікатному режимі, без відбілюючих засобів або порошків з надто агресивними компонентами. Не варто застосовувати методи автоматичної сушки. Також цю постільну білизну не рекомендують прасувати, зокрема тому, що при термообробці вона втрачає свої антибактеріальні властивості.

Деякі матеріали First choice не застосовує для пошиття. Наприклад, це льон - такі постілі були популярні десятки років назад і зараз популярність повертається, оскільки матеріал перевершує бавовну по зносостійкості, настільки ж дихаючий і гігроскопічний, як бавовна, але при цьому володіє антибактеріальними властивостями, як бамбук. Але якщо вас зацікавить лляний комплект, доведеться шукати товари у вітчизняних виробників. У каталогах маловідомих брендів можна знайти безліч цікавих комплектів з матеріалів, які були створені в різних куточках світу і повністю відповідають сучасним вимогам споживачів.

Дизайнерські фішки

Двоспальна постільна білизна First Choice RANFORCE

Компанія відома якістю пошиття - постільна білизна First choice не матиме нерівних рядків, ниток, що стирчать, якщо є застібки-гудзики, вони обов'язково будуть збігатися з петельками. Але в першу чергу покупці звертають увагу не на якість - серед вітчизняних виробників є чимало підприємств, у яких якість пошиття нічим не поступається турецькому бренду - а на дизайн текстилю. Їх приваблюють чудові фото, на яких зображена білизна в інтер'єрі.

Щорічно бренд First choice випускає кілька нових колекцій білизни, тому в асортименті компанії присутні найсучасніші моделі білизни, актуальні забарвлення і принти.

Але постільна білизна від цього виробника має кілька загальних трендів в дизайні:

  • Однотонні комплекти багатих кольорів;
  • Контрастні комплекти. Наприклад, підодіяльник має одну сторону чорну, іншу - білу. У таких комплектах можуть бути різних кольорів і наволочки;
  • З геометричними принтами - найпопулярнішим принтом такого типу є смужка;
  • З квітковими принтами;
  • З зображенням модних сюжетів - особливо популярні такі комплекти для дитячого ліжечка;
  • Східні мотиви;
  • Декор в моделюванні самих елементів постільної білизни - різні вставки, рюші, облямівки.

Якщо ви є поціновувачем саме такого стилю білизни, то обов'язково зможете вибрати шикарний і якісний комплект від First choice.

Такі комплекти часто купують в якості подарунка. Тому виробник приділив увагу не тільки дизайну комплектів і якості пошиття, але і якості упаковки. Багато комплектів можна купити в подарункових коробках, валізках на замках, упаковках-книжках і так далі. Тому подарунок з такого текстилю виходить вельми презентабельний.

Постільна білизна First choice: лінійка розмірів

Розмір постільної білизни має велике значення, тільки точний підбір розмірів гарантує комфортний відпочинок, при якому ковдра не буде збиватися в грудку, а простирадло сповзати з матраца.

В асортименті компанії присутня постіль самих різних розмірів. Найменші призначені для ліжечка немовлят, найбільші стануть справжньою окрасою двоспальних ліжок кінг-сайз.

Потрібно відзначити, що постільна білизна цей бренд випускає по будь-яким стандартам - і тим, які були поширені в СНД, і європейським. Тому підібрати оригінальний комплект можна незалежно від того, яке у вас ліжко, ковдра, подушки, але щоб не допустити помилок, варто, перш ніж замовляти ще раз зняти заміри з ковдри, матрацу, подушок. Знайти комплект, відповідний вашим потребам, в каталогах не складе труднощів.

Як купити постільну білизну First choice?

Фірмові вироби не завжди можна знайти в звичайних магазинах, тому набагато простіше замовити брендовий комплект на гідному довіри сайті. Наш інтернет-магазин не тільки має чудову репутацію і співпрацює з виробниками елітного білизни, але і створив оптимальну систему фільтрів, завдяки яким будь-який відвідувач в найкоротші терміни може вибрати потрібний товар.

Ціна повністю відповідає якості і ви не пошкодуєте про ті гроші, які будуть витрачені в нашому магазині. Щоб упевнитися в якості товарів і обслуговування, пропонуємо почитати відгуки наших клієнтів.

Гарантуємо своєчасну доставку по всій території України.