Рушник для басейну

Рушник для басейну

рушник для басейна

Сьогодні жодна людина, веде здоровий спосіб життя, не може обійтися без спеціальних предметів гігієни, особливо якщо він займається спортом, наприклад, плаванням. Рушник для басейну - важливий аксесуар, без якого важко уявити собі комфорт після довгого запливу. У нього приємно укутують, вийшовши з прохолодної води.

Банний рушник з міцного, добре вбирають вологу матеріалу може стати в нагоді не тільки після водних процедур. Воно стане вашим незамінним супутником під час пляжного відпочинку, спортивних занять або далеких поїздок. Серед його плюсів - середній розмір. Зручне, м'яке і невагоме - його зовсім не важко помістити в багажі. Цей важливий аксесуар є підходящим не тільки для купання. Його зручно використовувати для витирання обличчя і рук після звичайного вмивання. 

Основні вимоги до рушників для басейну

Щоб вибрати подібний аксесуар для використання під час відвідування басейну, лазні або пляжу, слід звертати увагу на зовнішній вигляд виробу, його величину, матеріал виготовлення і інші характеристики.

Ідеальне вологопоглинання є найголовнішим вимогою до таких засобів гігієни. Щоб виконати його, багато виробників виготовляють подібні аксесуари з мікрофібри. Цей сучасний, високоефективний матеріал поглинає вологу набагато краще будь-якого домашнього рушники. Мікрофібра - корисна і практична тканина. Вона швидко висихає. Тому рушники, зроблені з цього матеріалу, дуже зручні в користуванні, будучи незамінним аксесуаром під час спортивних занять, а також відпочинку в басейні або на пляжі. 

Залежно від властивостей тканини рушники для басейну і занять спортом підрозділяються на кілька видів:

  1. Невеликої товщини. Використовуються під час теплої погоди. За своїми властивостями їх матеріал найбільше схожий на шовк.
  2. Вироби з гладкою фактурою. Складаються з м'якого, приємного на дотик матеріалу і тому користуватися ним дуже комфортно.
  3. Ворсисті. За текстурою ближче до махровим. Мають невеликі розміри, завдяки чому їх завжди можна компактно скласти.  

Необхідно, щоб банний рушник не утруднювало свого власника занадто великими розмірами, легко складалося і добре вбирало вологу. Матеріал виготовлення - його найголовніша характеристика. Для гігієни тіла найкращим варіантом буде натуральне волокно, оскільки воно безпечне для здоров'я і не викликає шкірних алергічних реакцій. Така тканина складається з дрібних ворсинок, що переплітаються один з одним подібно нитках. При розтягуванні матеріалу ворс утворює безліч петель.

Покупців рушників для басейну, перш за все, цікавить питання, як визначити якість матеріалу. Щоб швидко дізнатися, наскільки даний виріб буде відповідати вашим очікуванням, слід звертати увагу на:

  • щільність тканини;
  • довжину петель;
  • закрутку ворсу.

рушник для басейну з мікрофібриНасиченість матеріалу залежить від кількості ворсинок, що зустрічаються на заданій площі. Найбільш підходяща щільність махрових рушників становить 300-700 г / м 2. Предмети побуту з більш низьким показником щільності набагато гірше поглинають вологу і тому непридатні для використання після купання в басейні. Вироби ж занадто щільні за складом, як правило, є надто громіздкими і тому користуватися ними досить незручно. Для басейнового рушники оптимальна насиченість тканини становить від 500 до 600 г / м 2.    

Щільність будь-якого рушники для плавання тісно пов'язана з його терміном служби. Аксесуари невеликої ваги швидше втрачають свої експлуатаційні властивості, ніж їх аналоги, що володіють більшою масою. Показник насиченості тканини ви не завжди знайдете на етикетці. Але з'ясувати це питання можна і самостійно: досить помістити куплений виріб на ваги. Якщо ваше нове придбання має розмір 60 на 130 см і масу 0,5 кг, то щільність його матеріалу буде приблизно відповідати 0,5 кілограмам на квадратний метр.    

Вивчаючи все характеристики, важливо звернути увагу на довжину петель. Розрізняють довгі (більше 8 мм), середні (3-8 мм) і короткі (менше 3 мм) ворсинки. 

Кращим за якістю буде рушник для басейну з ворсом середньої довжини. Наявність коротких ниток роблять такі вироби дуже грубими. До того ж, вони погано поглинають вологу.

Важливим показником якості також є і міцність матеріалу. Щоб спробувати тканину на витривалість, слід трохи потягнути ворс. Якщо окремі ворсинки легко відокремлюються від матеріалу, ви має справу з виробом низької якості. Крім того, у аксесуара, що володіє ворсистої тканиною, повинні бути подібна довжина волосків в будь-якому місці. 

Найвищими показниками міцності володіє матеріал з закрученими петельками. Але в той же час рушники без крутіння характеризуються більшою пружністю і м'якістю.

Який матеріал краще для банного рушника

Матеріал грає важливу роль в забезпеченні всіх необхідних якостей. Саме він визначає термін служби і надійність цього предмета гігієни. Від властивостей матеріалу також залежить і здатність вироби добре вбирати в себе вологу. 

За типом тканини лазневі рушники поділяють на такі види:

  1. Лляні - найдоступніший і ходової варіант. Льон являє собою природне волокно, досить уїдливо на дотик. Завдяки такій властивості матеріалу рушники з нього здебільшого використовуються для масажу або шилінги. Вироби з цього матеріалу не здатні викликати алергію, ідеально вбирають вологу і в цілому приємні для тіла. 
  2. Велюрові - стануть в нагоді для використання в басейні, але не стільки для позбавлення тіла від вологи, скільки для обігріву. Незважаючи на м'яку тканину і естетичний вигляд, рушники з такого матеріалу погано поглинають вологу.
  3. Махрові рушники для плавців - створені з найбільш часто встречаемого матеріалу. Аксесуари з махорки дуже м'які на дотик, ідеально вбирають в себе вологу, добре стираються, зроблені з повністю натуральної сировини. В даний час асортимент рушників з махрового матеріалу є найширшим. Вироби разюче відрізняються один від одного за величиною і кольорового оформлення.
  4. Жакардові - стануть в нагоді для догляду тільки за руками і обличчям. Низькі водовбирні властивості не дозволяють використовувати його для обтирання всього тіла.
  5. Бамбукові. Ідеальні варіант для лазні, сауни або басейну. Є найефективнішими за частиною поглинання вологи. До того ж бамбуковий матеріал має антибактеріальну дію, позбавляючи шкіру від шкідливих мікробів. Предмети з цього матеріалу найбільше підходять для ніжної, витонченої шкіри. Найкращими за якістю і довговічності вважаються рушники з бамбука, виготовлені в Туреччині.  
  6. Що володіють мікрофіброю. Головна особливість таких рушників - в їх здатності дуже швидко висихати. Крім обтирання після водних процедур їх можна застосовувати під час спортивних тренувань або турпоходів. Вони відмінно вбирають в себе вологу. Ними часто користуються професійні плавці. Таке рушник для басейну швидко видалить зайву вологу з вашої шкіри, не допустивши виникнення на ній подразнень і сухості. 

Кожен з вищезазначених матеріалів також може включати в себе невелику домішку синтетики. Рушники, мають подібний склад за своїми експлуатаційними якостями, як правило, програють виробам, повністю складається з природного волокна. 

Махрові рушники розрізняють з односторонньою і двосторонньою ворсистою поверхнею. При односторонньому розміщенні ворсу зовнішню частину роблять з махорки, а іншу - з велюру, який є укороченою махрової тканиною. Двосторонні махрові аксесуари з обох сторін мають ідентичний за своїми властивостями матеріал. Також рушник з подібною тканини може мати рельєфну картинку або ж цілком складатися з стриженого ворсу.

Склад барвника і пружність матеріалу

Колір теж важливий для рушники, але тут варто спиратися лише на власні уподобання. Яскраві екземпляри підвищать настрій, а приглушені тони допоможуть перевести дух після водних рекордів. Стійкість барвника - дуже важливий показник якості будь-якого спортивного рушника. Якщо ваше виріб по догляду за тілом інтенсивно линяє або залишає плями фарби на інших поверхнях, це свідчить про його погану якість. Щоб уникнути невдалої покупки, слід перевіряти надійність барвника заздалегідь. Для цього потрібно провести по тканині мокрою, світлої ганчіркою. Якщо вона придбала колір рушники, то купувати виріб не слід.     

Важливим критерієм якості будь-якого рушники для басейну є пружність і легкість його матеріалу. Однак не всі м'які на дотик рушники відповідають купівельним вимогам. Віскоза робить тканину більш ніжною і податливою, але її здатність вбирати вологу при цьому ніяк не покращується. Щоб дізнатися, чи не міститься в вашому рушник синтетичних домішок, слід уважно прочитати інформацію на етикетці виробу або ознайомитися з його описом на сайті в разі вчинення онлайн-покупки.

Найкращі виробники

рушники для занятть у басейні

Вибираючи рушник для басейну, слід звертати увагу тільки на відомих і надійних виробників. Якщо ви купите занадто великий рушник, воно запросто може не поміститися в вашу сумку або рюкзак: краще, попередньо звернувши, спробувати покласти його в рюкзак перед здійсненням покупки.

В даний час виробники цих важливих аксесуарів пропонують свою продукцію не тільки дорослим, але й молодшому поколінню. Дитяче рушник для басейну має бути розраховане на сприйнятливу шкіру дитини. Тому воно не може містити ніяких добавок у вигляді синтетики. Подібні домішки можуть згубно позначитися на дитячій шкірі, викликати пошкодження або запальний процес.

Рушники з чистої бавовни найбільш безпечні для дітей. Щоб вибрати такий виріб для малюка, спочатку слід оглянути річ. Воно повинно бути ніжним і м'яким на дотик. Оптимальна довжина його ворсинок - не менш 4-6 мм. Небезпечною для дитячого здоров'я є низькоякісна фарба, яка загрожує алергією та іншими подразненнями шкіри. Тому необхідно обов'язково простежити, чи не розмиті чи принти на рушник, повністю чи пофарбована його пряжа.    

Сьогодні серед найнадійніших виробників дитячих рушників значаться Miranda, Velur, Dell'aria, Dolly, Blanka. 

Дорослим же краще пошукати зносостійкі предмети побуту, що відносяться до брендів Ozdilek, Arya, Bella Donna, Marca, Pavia Zebra, Winter Paspas OZDILEK, Dante ARYA, Marco Ajda, «Bamboo elit» «Cottura», Visell.

Де краще купити рушник для басейну?

У нашому онлайн-магазині ви зможете знайти безліч таких товарів. Вони суттєво відрізняються один від одного за своїм кольором, розміром, вживаним матеріалом і іншими властивостями. Вибір відомого виробника допоможе вам підібрати аксесуар найвищого, бездоганної якості. 

Рушники для басейну краще купувати онлайн. Серед переваг такої покупки:

  • швидке оформлення замовлення;
  • економія часу на похід в звичайний магазин;
  • вигідна, доступна вартість;
  • величезний асортимент товарів.

В інтернет-магазині «Рушники» ви завжди знайдете предмет гігієни потрібного вам кольору. У нас самий великий асортимент дитячих і дорослих рушників в Україні, а також найприйнятніша ціна. Ми пропонуємо підібрати потрібний виріб в зручному каталозі сайту, де є докладні опис і фото кожної товарної позиції. Ви можете купити вподобані рушники оптом і в роздріб - в будь-якій кількості. 

Крім того, бажаючі піднести сюрприз своїм рідним, друзям і знайомим мають можливість замовити рушник для басейну в привабливою подарунковій упаковці. Швидка і зручна доставка дозволить вам максимально швидко отримати на руки куплений товар.