Яким має бути дитячий рушник: особливості вибору

Дитячі рушники відрізняються від виробів для дорослих не тільки розміром, але і характеристиками. Саме тому до підбору домашнього текстилю для самих маленьких необхідно підійти з особливою відповідальністю. Неправильно підібраний виріб може подряпати ніжну шкіру малюка або викликати алергію. Давайте розберемося з головними принципами підбору продукції для дітей.

Матеріал і фактура

Текстиль, який використовувався для пошиття предмета гігієни - ключовий фактор вибору продукції. Важливо, щоб під час експлуатації дитячі рушники не подразнювали дерму дитини. Давайте розберемося з найкращим текстилем.

Бавовна

дитячі рушникиГігроскопічний матеріал, з якого відшиваются лазневі і дитячі пляжні рушники. Він добре поглинає вологу, швидко висихає, зігріває. Повністю натуральна основа не викликає алергії та подразнень, тому підходить для самої чутливої шкіри.

У продажу представлені бавовняні рушники оптом з домішками волокон евкаліпта. Вони роблять виріб шовковистим, м'яким і приємним до тіла. Єдиний недолік продукції - швидко стирається, тому рекомендується придбати мінімум 2-3 вироби на найближчі кілька років.

Якщо на етикетці написано «хлопок М» або «Бавовна ПК», то значить, що бавовняні нитки з'єднані штучними волокнами. Краще не купувати вироби такого плану для малюка. Вибирайте продукцію, на етикетці якої вказана відмітка в 100%.

Звертайте увагу на країну виробника. Віддайте перевагу продукції з України, Пакистану, Туреччини , Єгипту.

Бамбук

Натуральне полотно, яке відрізняється антибактеріальними властивостями. За своїми характеристиками готові вироби не поступаються бавовняним аналогам. Їм характерна висока повітропроникність, що прискорює процес сушіння. За рахунок антисептичної ефекту і стійкості до високих температур бамбукові вироби підходять як для банних процедур, так і для відвідування саун, лазень.

Льон

Дитячі рушники з льону - щільні. Головний їх плюс - дихаючий ефект. Екологічний матеріал швидко поглинає вологу і витирає шкіру насухо. Підходить для використання в теплі сезони, так як льон - досить тонке волокно.

Мікрофібра, мікромодала

Представлений матеріал швидко поглинає вологу і зовсім не вибагливий у догляді. Продукція такого плану не викликає алергію або подразнення. Судячи з відгуків батьків малюків, такі рушники легко використовувати під час прогулянок.

Махра

М'який і практичний матеріал, який огортає після банних процедур приємними «обіймами». Махрові дитячі рушники з героями мультфільмів здатні порадувати будь-яку дитину. Разом з цим вони пухнасті, приємні на дотик, швидко поглинають вологу і захищають малюків від протягів.

Синтетичні і вафельні дитячі рушники краще не купувати. Незважаючи на різноманітність кольорів перші здатні викликати алергію, а другі - пошкодження ніжних покривів.

Під час підбору домашнього текстилю не забувайте і про довжину ворсу. У бавовняних виробів оптимальний показник - 5-6 мм. Продукція з меншим ворсом гірше поглинає вологу, а з великим - швидко втрачає свій зовнішній вигляд, так як розтріпується під час прання.

Віддавайте перевагу порівняно щільним і важким рушникам. Вони не будуть протиратися після прання і прослужать вам не один рік навіть при постійному чищенні.

Форма, розміри

дитячі рушники пандаПредставлені параметри безпосередньо залежать від того, для яких цілей ви купуєте дитячі рушники . Наприклад, для звичайного витирання обличчя, рук або ніг підійде класичний виріб 30 на 30 см в формі квадрата, кола або мультяшного героя.

Для банних процедур краще зупинитися на великому рушник, розмір якого в межах 75х75 і 100х100 см. Бажано в арсеналі мати два великих і 2-3 маленьких вироби для звичайних гігієнічних процедур. Щоб не купувати товар окремо, зверніть увагу на набори рушників в коробці. Деякі виробники пропонують вже сформовані дитячі комплекти.

Оптимальне рішення - купити рушник для дітей з капюшоном. У нього просто укутати малюка і віднести його в іншу кімнату, захистивши від протягів. Використовувати його просто: надіньте куточок на головку, а тільце загорніть стандартним способом або за принципом конверта.

Для відпочинку підійдуть дитячі рушники пончо. Це вироби з отворами для голови і капюшоном. Така конструкція не сковує рухи дитини, даючи простір ногам і рукам.

Дизайн

Сміливо говоріть «ні» продукції з бісерною вишивкою, намистинами, камінням. Такі дитячі рушники можуть поранити дитину. До того ж, вони недовговічні і після першого прання втрачають свій вигляд, розсипаються.

Альтернатива для дітей - текстиль із зображенням улюблених мультиплікаційних героїв. Можете не сумніватися, дитині точно сподобається такий рушник. Старші хлопці багато в чому хочуть бути схожими на дорослих. Наблизити їх до цієї мети можна, вибравши дитячі рушники пастельних і світлих тонів. Слідкуйте за тим, щоб забарвлення матеріалу був рівномірним. Світла продукція не передбачає серйозного фарбування, тому такий текстиль не викликає подразнень.

Корисні поради

Під час вибору товару в магазині або після отримання замовлення прикладіть його до шиї або потріть по чорному одязі. Якісна продукція не залишає ворсу, ниточок та інших слідів.

Оцініть запах - аромат повинен бути приємним, свіжим. Занадто токсичний запах буде свідчити про те, що тканина фарбувалася їдкими барвниками, які точно не підійдуть дитині.

Не економте на предметі першої гігієни. Від нього залежить не тільки комфорт, але і здоров'я, настрій малюка. Віддавайте перевагу натуральному щільному матеріалу. Відсутність висячого декору стане додатковим плюсом. Допустимий елемент оформлення - локальна або повсюдна вишивка. Тренд останніх років - іменні рушники, які в подальшому стануть відмінним нагадуванням про дитячі будні.